Graviditet

Graviditet

Ofte vil det være fornuftigt med et ekstra besøg hos tandlægenunder graviditeten,
hvis du er en af dem, der danner meget tandsten eller har blødende tandkød.

Graviditet

For tænder og tandkød gælder det, som før du blev gravid, at tænderne skal holdes rene med tandbørste og fluortandpasta. Mange skal også bruge tandtråd. Hvis du har morgenkvalme, så børst kun tænderne let om morgenen og gør mere ud af det om aftenen.
Hvis du under graviditeten får en dille med at spise slik, skal du være ekstra opmærksom på at holde tænderne rene. Undersøg, om du kan erstatte slikket med sukkerfrit slik.

Lider du af opkast i forbindelse med 1. trimester er det vigtigt at du ikke børster tænder op til en time efter, da tandbørstning slider hårdt på syrepåvirket emalje. Brug i stedet f.eks mundskyl eller tyggegummi  umiddelbart efter for at få en bedre smag i munden.

Det er bakterier, der giver tandkødsbetændelse og blødende tandkød. Under graviditeten reagerer tandkødet ofte meget kraftigt og kommer let til at bløde. Det skyldes de naturlige ændringer i hormonbalancen. Du skal fortsætte med at børste tænderne omhyggeligt med blød tandbørste og fluortandpasta, bruge tandtråd eller tandstikkere, som du er blevet vejledt hos tandlægen. Så forebygger du, at det giver dig problemer senere.

Ofte vil det være fornuftigt med et ekstra besøg hos tandlægen under graviditeten, hvis du er en af dem, der danner meget tandsten eller har blødende tandkød.
Det er vigtigt, at du passer dine regelmæssige besøg hos tandlægen, og at du fortæller tandlægen, du er gravid. Sammen med tandlægen kan du beslutte, om du kan vente med eventuelle større behandlinger til efter fødslen. Som regel kan behandlinger foretages i 2. trimester, hvorimod større behandling (ikke tandrens, røntgen o.lign.) i løbet af 1. og 3. trimester bør udskydes, hvis muligt. Skulle der opstå et akut problem, behøver du ikke være nervøs for, at behandlingen skader dig eller barnet, vi skal nok passe på jer begge to. Er du i tvivl om det mindste, er du altid velkommen til at spørge tandlægen.

Fremragende 9.6
Trustpilot

Vi er rigtig glade for vores kunder. Det er åbenbart gengældt.

Dygtige unge tandlæger og tandplejere
“Dygtige unge tandlæger og tandplejere. Gode omgivelser, god service og venlighed som får en til at føle sig velkommen. De nyeste tekno- logier og en meget god og grundig behandling. Tøv ikke; book din tid og få lavet det tandefter- syn. Du bliver glad i munden :)”
L. Smith
Fantastisk tandlæge
“Jeg var hos tandlægen hos Hans med en skrækkelig tandpine, han hjælp og guide mig til at komme af med min tandpine ”
Sunneva Mason
Rigtig fin behandling af både tandplejer og tandlæge
“ Jeg havde tandpine og ringede derfor til tandlægerne for akut tid. Den fik jeg indenfor en time. Jeg blev tilset af både tandplejer og tandlæge. Rigtig fin og professionel behandling som har gjort at jeg har skiftet tandlæge til Falkoner Tandlægerne. ”
Inda Memic
Se alle vores anmeldelser på Trustpilot HER

35 35 25 80

Receptionens åbningstider

07.45 til 17.00Mandag
07.45 til 17.00Tirsdag
07.45 til 17.00Onsdag
07.45 til 15.30Torsdag
07.45 til 15.00Fredag
FALKONER TANDLÆGERNE · FALKONER ALLÉ 36 · 2000 FREDERIKSBERG
Privatlivspolitik for Falkonertandlægerne