Implantater

Nogle af os kan komme i den uheldige situation at miste en eller flere af vores tænder. Tabet af tænder kan have stor indvirkning på vores livskvalitet, da det kan resultere i sundhedsmæssige og sociale gener.

Tandmangel kan medføre nedsat evne til at tygge mad og det kan derved have indflydelse på oplevelsen af ens generelle sundhedstilstand.

Manglende tænder kan desuden medføre tab af kæbeknoglen, da vores kæbeknogle langsomt svinder ind (atrofierer), når den ikke bliver brugt (som den gør, når tyggetrykket fra tænderne overføres til knoglen). Hvis knoglen er svundet for meget, kan det gøre det sværere at behandle tandmanglen på et senere tidspunkt

Med tandimplantater er der mulighed for igen at genskabe et sundt tandsæt, der fungerer meget som det naturlige. Et implantat er en kunstig tandrod, som gror fast i kæben og føles som en naturlig tand.

Der er mange anvendelsesmuligheder ved implantater; et implantat kan bruges til at erstatte en enkelt mistet tand – og dette uden at skulle behandle nabotænderne (som man er nødt til, når man fx laver en bro), derudover kan implantater bl.a. anvendes som “protese-ankre”, så protesen sidder bedre fast og du derfor ikke skal bekymre dig for at protesen løsner sig, når du spiser eller taler.

Vi arbejder hovedsagligt med to systemer her på klinikken:

Straumann-systemet, der kommer fra Schweiz og er markedsførende inden for implantater. Straumann-systemet er gennemtestet og har vist fine resultater i praksis. Nye uafhængige studier viser sågar, at dette system har den bedste succesrate af alle implantatsystemer.

www.straumann.com

Vi anvender derudover også Ultra Korte implantater fra Bicon i USA. Disse kan være ned til 5mm korte, modsat de traditionelle, som typisk er 8-14mm. Der er mange fordele ved Bicons Ultra Korte Implantater for dig som patient, idet det operative indgreb reduceres, da implantaterne kan anvendes i områder, hvor der normalt ikke er plads til implantatbehandling.

www.bicon.com

Vi kan naturligvis servicere og viderebehandle på alle gængse implantatsystemer, der bliver anvendt.

Klinikkens tandlæger er medlem af:

DSOI – Dansk Selskab for Oral Implantologi

ITI – International Team for Implantology

EAO – European Association for Ossointegration

Metoder og udstyr

Receptionens åbningstider

Mandag08.0017.00
Tirsdag08.0017.00
Onsdag08.0017.00
Torsdag08.0015.00
Fredag08.0015.00

Tidsbestilling